ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:
- Είμαστε, απλά φίλοι του διαβάσματος και του βιβλίου. - Κάποια από τα βιβλία που διαβάσαμε τα διαθέτουμε δωρεάν για να τα διαβάσουν και άλλοι αφήνοντάς τα σε προσβάσιμα σημεία στο κοινό (π.χ. σταθμούς μετρό, λεωφορείων, τρένων, υπηρεσίες, σχολές ακόμη και σε καφετέριες ή οπουδήποτε που δεν θα καταστραφούν.) - Αν θέλετε, για να παρακολουθήσουμε την πορεία των βιβλίων, ενημερώστε μας στο themobilbooks@gmail.com: *Πού βρήκατε ποιο βιβλίο και πότε; *Τις εντυπώσεις σας γι΄αυτό (σύντομη κριτική) *Πού το αφήσατε. - Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αφήνοντας κάποιο δικό σας βιβλίο. (Ενημερώστε μας γι΄αυτό στο themobilbooks@gmail.com )

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Ισίδωρος Ιωάν. Καρδερίνης – "Οι διεφθαρμένοι"

 


Από τις εκδόσεις Ιωλκός το επίκαιρο μυθιστόρημα του οικονομολόγου Ισίδωρου Ιωάν. Καρδερίνη με τίτλο «Οι διεφθαρμένοι».
Ο Φοίβος Γουναρόπουλος, γόνος μιας φτωχής εργατικής οικογένειας, που κατοικεί στο Πέραμα Αττικής καταφέρνει με μύριες δυσκολίες να σπουδάσει και να εξελιχθεί σε ένα διάσημο διαπρεπή δικηγόρο.
Η φιλοδοξία που αποτελεί ισχυρό στοιχείο της προσωπικότητάς του τον οδηγεί στην πολιτική. Έτσι κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά με το πολιτικό κόμμα «Διαφάνεια» και εκλέγεται με τη δεύτερη προσπάθεια.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του κόμματος Αλέξανδρος Κομνηνός, εκτιμώντας την εξαίρετη πολιτική, επαγγελματική και επιστημονική του πορεία τον ορίζει, στην πρώτη του κυβέρνηση, υφυπουργό και ένα χρόνο μετά, με τον ανασχηματισμό, υπουργό Δημοσίων Έργων, θέση που διατηρεί για δυο χρόνια. Μετά τις διαδοχικές πολιτικές αναταράξεις και εξελίξεις θα διεκδικήσει μέχρι και το αξίωμα του πρωθυπουργού. Όμως το αμαρτωλό παρελθόν του θα τον κατατρέχει και θα πληώσει το σχετικό τίμημα.
Μήπως κάποιο υπαρκτό πρόσωπο άραγε θυμίζει ο ήρωας του έργου; Πολλούς υποψήφιους από την ελληνική πολιτική σκηνή θα έχει στο μυαλό του ο αναγνώστης!
«Οι διεφθαρμένοι» (εκδόσεις Ιωλκός, 2011) είναι ένα μυθιστόρημα για την ελληνική πολιτική σκηνή, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά τού πολιτικού συστήματος. Ένα μυθιστόρημα θα μπορούσε να περιγράφει δημοσιογραφικά την ελληνική πολιτική πραγματικότητα αν η δικαιοσύνη κατάφερνε πραγματικά να αποκαλύπτει και όχι να συγκαλύπτει μέσω πολιτικών μηχανισμών τα σκάνδαλα.
Βιογραφικό:
Ο Ισίδωρος Ιωάννου Καρδερίνης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι το 1967. Είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην τουριστική οικονομία. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Δημόσιος Τομέας», «Τουρισμός και Οικονομία», «Τουριστική Αγορά και Ελλοπία». Το μυθιστόρημα «Οι διεφθαρμένοι» είναι το όγδοο βιβλίο του.
Ο Peter είπε: Άφησα το βιβλίο στο Ταχυδρομείο Ηλιούπολης 15/11/2011 12:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου