ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:
- Είμαστε, απλά φίλοι του διαβάσματος και του βιβλίου. - Κάποια από τα βιβλία που διαβάσαμε τα διαθέτουμε δωρεάν για να τα διαβάσουν και άλλοι αφήνοντάς τα σε προσβάσιμα σημεία στο κοινό (π.χ. σταθμούς μετρό, λεωφορείων, τρένων, υπηρεσίες, σχολές ακόμη και σε καφετέριες ή οπουδήποτε που δεν θα καταστραφούν.) - Αν θέλετε, για να παρακολουθήσουμε την πορεία των βιβλίων, ενημερώστε μας στο themobilbooks@gmail.com: *Πού βρήκατε ποιο βιβλίο και πότε; *Τις εντυπώσεις σας γι΄αυτό (σύντομη κριτική) *Πού το αφήσατε. - Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αφήνοντας κάποιο δικό σας βιβλίο. (Ενημερώστε μας γι΄αυτό στο themobilbooks@gmail.com )

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Θωμάς Φέρρας - "Ζεύξις".

Η μάχη του Μαραθώνα σαγήνευε ανέκαθεν τα παιδικά όνειρα του Μιλτιάδη Πάνα, του ήρωα του βιβλίου, που έβλεπε τον εαυτό του αρματωμένο με δόρυ και ασπίδα, να συντρίβει την υπεροψία μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Χρόνια αργότερα συμμετέχοντας ως εθελοντής σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στρατιωτικής σημασίας, το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, καθώς η δύναμη του υποσυνείδητου σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνογνωσία, επέτρεψαν σε έναν αξιωματικό του σήμερα, να ταυτισθεί με το μακρινό χθες. Συμπολεμιστής πια με τον Θεμιστοκλή και τον Αισχύλο, θα βιώσει απόλυτα μια ιστορική μάχη, ως αποκορύφωμα της λατρείας του, για την αρχαία ελληνική σκέψη.

Μέσα από την περιπλάνηση ενός σύγχρονου ανθρώπου στην Ελλάδα του 490 π.Χ. διαφαίνονται με ορθολογισμό όλες οι πολιτισμικές αντιθέσεις μεταξύ του σήμερα και του χθες, περιλαμβάνοντας λεπτομερώς κι όλα τα ιστορικά δρώμενα που εκτυλίχθησαν στο μαραθώνιο έπος. Η περιγραφή των γεγονότων είναι εύγλωττη και παραστατική, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εύρημα του συγγραφέα να προσεγγίσει την σύγχρονη επιστήμη μέσα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Ο Θωμάς Φέρρας έκανε βιβλίο το όνειρο όλων μας: να μπούμε σε μια μηχανή του χρόνου, να ταξιδέψουμε σε άλλες εποχές και να ζήσουμε ως αυτόπτες μάρτυρες τα συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρώπινη ιστορία. Και ίσως σε κάποια από αυτά να συμμετάσχουμε και με τη γνωση της ιστορίας να επηρεάσουμε την έκβασή τους.
Ένα βιβλίο που μπορεί να διαβάσει κάποιος που θα ήθελε να μάθει -με δραματοποιημένο τρόπο - τις λεπτομέρειες της μάχης του Μαραθώνα, της μάχης που ίσως ήταν από τις πιο σημαντικές για την τύχη της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Bιογραφικό σημείωμα
O Θωμάς Φέρρας γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Το βιβλίο του «Ζεύξις» είναι ένα απάνθισμα ποικίλων γνώσεων σε συνδυασμό με τη μυθιστοριογραφία. Παράλληλα με την επί 27ετίας εκτός λογοτεχνικού τομέα εργασία που ασκεί μέχρι σήμερα, ήρθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους διαφορετικού πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου. Το γεγονός αυτό μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία που άντλησε από τη βιβλιογραφία, συνέβαλαν στις γνώσεις του για την αρχαία Ελλάδα και το ενδιαφέρον του για το σύγχρονο «γίγνεσθαι».

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
Ανδρ. Μεταξά 28 & Θεμιστοκλέους, 106 81 Αθήνα
Τηλ. : 210 33 011 61 -2 -3, fax: 210 33 011 64
e-mail: info@ siderisbooks.gr, www.siderisbooks.gr
Ο bikenewsblog είπε: άφησα το βιβλίο στο καφέ Smile Ηλιούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου