ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:
- Είμαστε, απλά φίλοι του διαβάσματος και του βιβλίου. - Κάποια από τα βιβλία που διαβάσαμε τα διαθέτουμε δωρεάν για να τα διαβάσουν και άλλοι αφήνοντάς τα σε προσβάσιμα σημεία στο κοινό (π.χ. σταθμούς μετρό, λεωφορείων, τρένων, υπηρεσίες, σχολές ακόμη και σε καφετέριες ή οπουδήποτε που δεν θα καταστραφούν.) - Αν θέλετε, για να παρακολουθήσουμε την πορεία των βιβλίων, ενημερώστε μας στο themobilbooks@gmail.com: *Πού βρήκατε ποιο βιβλίο και πότε; *Τις εντυπώσεις σας γι΄αυτό (σύντομη κριτική) *Πού το αφήσατε. - Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αφήνοντας κάποιο δικό σας βιβλίο. (Ενημερώστε μας γι΄αυτό στο themobilbooks@gmail.com )

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"Περιπέτηαι, Βίος και Διαθήκη Χρήστου Θεοδωρακόπουλου" του συγγραφέα Μπάμπη Καββαδία. Διαβάστε το ή κατεβάστε το epub δωρεάν εδώ.


Περιπέτηαι, Βίος και Διαθήκη Χρήστου Θεοδωρακόπουλου
Μπάμπης Καββαδίας
Τα απομνημονεύματα του Χρήστου Θεοδωρακόπουλου από τη Βιλιβίνα Καλαβρύτων, του προπάππου μου.Πώς έφυγε το 1906, 18 χρονών, και πήγε μετανάστης στην Αμερική. Οι δουλειές του, τα κυνηγητά του, οι ερωτικές του περιπέτειες.
Η επιστροφή στην Ελλάδα και η προσπάθειά του να στεριώσει και να νοικοκυρευτεί, εν μέσω Βαλκανικών, Α΄ Παγκοσμίου, Μικρασιατικής Εκστρατείας.
Και σε λίγο, πάλι πόλεμος...
Σ’ αυτές τις σελίδες παρουσιάζονται τα απομνημονεύματά του, αλλά και η προσπάθειά μου να εντοπίσω τα ίχνη του στην Αμερική, διαβάζοντας εφημερίδες της εποχής και
ψαχουλεύοντας στα αρχεία του περίφημου Ellis Island.


Τίτλος: Περιπέτηαι, Βίος και Διαθήκη του Χρήστου Θεοδωρακόπουλου 
Συγγραφέας: Μπάμπης Καββαδίας 
Εκδότης: Μπάμπης Βασ. Καββαδίας 
ISBN (ηλεκτρονικής έκδοσης): 978-960-93-5240-6 
Άδεια CREATIVE COMMONS - Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-ND 3.0 GR). 
Το κείμενο προσφέρεται ελεύθερα για πειρατεία με την προϋπόθεση να αναφέρεται ο συγγραφέας και να ειδοποιείται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου bampgs@gmail.com. Ο συγγραφέας επιφυλάσσεται για τα δικαιώματά του μόνο σε ό, τι αφορά κερδοφόρες κινηματογραφικές (κατά προτίμηση χολυγουντιανές) ή τηλεοπτικές μεταφορές. 
Αίγιο, Ιούλης 2013.
CC Μπάμπης Καββαδίας 2013.

Σε μορφή .epub (δωρεάν) για e-readers, tablets κλπ.
Κατέβασέ το κάνοντας κλικ ΕΔΩ:
Το βιβλίο σε μορφή .epub


Σε μορφή pdf (δωρεάν) σαν να ήταν τυπωμένο στο χαρτί.
Κατέβασέ το κάνοντας κλικ ΕΔΩ:
Το βιβλίο σε μορφή .pdf

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

"Το αγόρι, το κορίτσι και μια τόση δα μικρούλα πραγματικότητα" παραμύθι της Στεφανίας Βελδεμίρη από τις εκδόσεις ΣΑΪΤΑ. Διαβάστε το εδώ δωρεάν!



Μέσα σε ένα κοχύλι υπήρχε μια τόση δα μικρούλα πραγματικότητα. Εκεί ζούσε, ένα κορίτσι-γοργόνα. Μια μέρα, την κοίταξε ένα όμορφο αγόρι και της είπε: «Έεεει μικρή, μόλις φάω το ψάρι μου, θα έρθω να σε φιλήσω». Αγαπήθηκαν πάρα πολύ και πιο πολύ από το κάθε πολύ... 
Μόλις απελευθερώθηκε ένα ξεχωριστό παραμύθι της Στεφανίας Βελδεμίρη! 
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το ψηφιακό βιβλίο από τη διεύθυνση http://www.saitapublications.gr/2013/07/ebook.36.html (σε μορφή .pdf) ή να το διαβάσετε σε μορφή εικονικού βιβλίου, χωρίς να κατεβάσετε το αρχείο, μέσω της διεύθυνσης: http://issuu.com/saita.publications/docs/stefany_veldemiry ή 
απλά να πατήστε παρακάτω: 


Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ BIBΛΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚS

"Η ΘΑΛΑΣΣΑ" Διήγημα. Συγγραφέας: Ανδρέας Καρκαβίτσας
Περιγραφή: Το διήγημα η "Θάλασσα" ασχολείται με τα πρώτα βήματα ενός νεαρού ναυτικού και την μετέπειτα προσπάθεια του να απαρνηθεί τη μεγάλη του αγάπη και να προσαρμοστεί στην αγροτική ζωή. Σελίδες: 13 Μέγεθος Αρχείου: 0.1 Mb PDF

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΜΑΝΙΑ" Διήγημα. Συγγραφέας: Ελ Ρόι
Περιγραφή: Θα σας πω, ή μάλλον θα σας γράψω, μια αληθινή ιστορία που μόνο αληθινή δεν είναι. Μιλάει για το τι γίνεται όταν κάποιος καταλαβαίνει ότι η πλατεία που ζει δεν είναι τόσο μεγάλη και ελεύθερη όσο λένε, αλλά τριγύρω έχει γκρίζα τείχη. Μιλάει για έναν άνθρωπο που του είπαν ότι είναι κάποιος, αλλά δεν τους πίστεψε. Μιλάει για φωτιές και πλημμύρες, για λιακάδες και γιορτές. Μιλάει για τη ζωή.
Σελίδες: 50 Μέγεθος Αρχείου: 10.1 Mb  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ


"ΜΟΣΚΩΒ ΣΕΛΗΜ" Διήγημα. Συγγραφέας: Γεώργιος Βιζυηνός
Περιγραφή: Ο Μοσκώβ - Σελήμ είναι το τελευταίο διήγημα του Βιζυηνού και δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Εστία από τις 28 Απριλίου 1895, ενώ ο Βιζυηνός βρισκόταν έγκλειστος στο ψυχιατρείο. Πρόκειται για ένα αφήγημα πλούσιο σε ηθογραφικά και ψυχογραφικά στοιχεία και μας παρουσιάζει τις περιπέτειες ενός κυνηγημένου και αδικημένου ανθρώπου, του Τούρκου Σελήμ. Ο Βιζυηνός με τον Μοσκώβ - Σελήμ μας παρουσιάζει τον χαρακτήρα και τις αντιλήψεις της τουρκικής κοινωνίας και την επίδραση του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του Σελήμ και έτσι δίνει έμμεσα στους αναγνώστες του και τη δική του θεωρία ζωής.
Η ιστορία διαδραματίζεται στη Θράκη, όπου ο αφηγητής συναντά έναν παράξενο γέροντα, τον Σελήμ που στην εξωτερική του εμφάνιση έχει στοιχεία και τουρκικά και ρωσικά. Ο γέρος, που αποκαλείται Μοσκώβ - Σελήμ, διηγείται τις περιπέτειες της ζωής του, την απελπισμένη προσπάθειά του να γίνει αρεστός στον πατέρα του, τη συμμετοχή του στον πόλεμο εναντίον των Ρώσων και την αγάπη του γι’ αυτούς, που του φέρθηκαν με μεγάλη ανθρωπιά, όταν πιάστηκε αιχμάλωτός τους. Μέσα στην ψυχή του γέροντα υπήρχε μια έντονη διαμάχη ανάμεσα στην αγάπη του για την πατρίδα και στην αγάπη του για τους Ρώσους. Γλώσσα: Ελληνικά
Σελίδες: 36 Μέγεθος Αρχείου: 0.2 Mb Κατέβασέ το εδώ:


"Ο ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ" διήγημα. Συγγραφέας: Χρυσουλάς ΑρχοντήςΠεριγραφή: Ένας άνθρωπος της νύχτας τριγυρνά μέσα σε μονοπάτια όπου καθρεφτίζονται οι σκέψεις του. Σημεία των καιρών, απόγνωση, αγανάκτηση, μια σύγχρονη καθημερινή τραγική φιγούρα. Ρεαλισμός και αυτόματη γραφή.
Γλώσσα: Ελληνικά. Σελίδες: 22 Μέγεθος Αρχείου: 0.1 Mb PDF Δες το εδώ:


 ''Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΡΑΣ" Διήγημα Συγγραφέας: Αρχοντής Χρύσουλας
Περιγραφή: Τι θα έλεγε μια κάμερα αναρτημένη πάνω σε στύλο σ' ένα δρόμο της Θεσσαλονίκης; Ποια θα ήταν η γνώμη της για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μπροστά στον γυαλισμένο της φακό; Μπορεί να δει τα πάντα. Αλλά δεν βιώνει το συναίσθημα. Μια πορεία απ' το ρεαλισμό στο λυρισμό . Μια διαδήλωση, ένας ζητιάνος, ένας τοξικομανής κι ένα ζευγάρι ερωτευμένων στο πεδίο λήψης της. Απρόσωποι διαβάτες ή εκφραστές της εποχής μας;
Σελίδες: 23 Μέγεθος Αρχείου: 0.1 Mb PDF Εδώ:

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ: http://www.free-ebooks.gr