ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:
- Είμαστε, απλά φίλοι του διαβάσματος και του βιβλίου. - Κάποια από τα βιβλία που διαβάσαμε τα διαθέτουμε δωρεάν για να τα διαβάσουν και άλλοι αφήνοντάς τα σε προσβάσιμα σημεία στο κοινό (π.χ. σταθμούς μετρό, λεωφορείων, τρένων, υπηρεσίες, σχολές ακόμη και σε καφετέριες ή οπουδήποτε που δεν θα καταστραφούν.) - Αν θέλετε, για να παρακολουθήσουμε την πορεία των βιβλίων, ενημερώστε μας στο themobilbooks@gmail.com: *Πού βρήκατε ποιο βιβλίο και πότε; *Τις εντυπώσεις σας γι΄αυτό (σύντομη κριτική) *Πού το αφήσατε. - Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αφήνοντας κάποιο δικό σας βιβλίο. (Ενημερώστε μας γι΄αυτό στο themobilbooks@gmail.com )

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΡΑ ΜΕΪΜΑΡΙΔΗ: ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



Σμύρνη στα 1887. Η Κατίνα είναι μια έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Στους φτωχομαχαλάδες όπου ζει γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα, που τη μυεί στη μαγεία. Κανένα εμπόδιο δε σταματά πλέον μια μάγισσα, κι η Κατίνα βάζει μπρος να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά αποδεικνύονται αλάνθαστα... Καταφέρνει να πάρει τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον έναν πλουσιότερο από τον άλλον. Ανεβαίνοντας όλο και πιο ψηλά στο ράγκο (κοινωνική τάξη), η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να διαφεντέψει και την ίδια τη Σμύρνη. Οι γραφές της, τα ξόρκια και τα μαγικά βρέθηκαν σ' ένα σκονισμένο μπαουλάκι, εκατό χρόνια μετά, στο σπίτι της Αίγινας.

 Ο PETROS X. ΕIΠΕ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 19/10/2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ:

ΒΕΝΕΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ: ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩ

ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΩΜετά απο 45 χρόνια μιας συνηθισμένης ζωής, ξαφνικά βρίσκεται απροετοίμαστος σ' ενα διαφορετικό σκηνικό, όπου ανατρέπονται αυτά που είχε πιστέψει για τον κόσμο και τον έρωτα. Έρχεται αντιμέτωπος με ανθρώπους μιας άλλης στόφας, με καταστάσεις απρόβλεπτες και μπλεξίματα που δεν μπορεί να ελέγξει. Απ΄την επιθυμία του να μείνει «επι σκηνής» προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του, ώσπου τον προδίδουν τα όριά του.
 
O PETROS X. ΕΙΠΕ: ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΒΙΒΛΙΩΝ" ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 18/10/2012

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ζεστή σούπα για το δολοφόνο Συγγραφέας: Anne-Laure Bondoux


Εκείνος είδε πρώτος τον άντρα που ερχόταν από το μονοπάτι. Έτρεξε να ειδοποιήσει τους γονείς του, μα δεν πρόλαβε... Κι ενώ οι πρώτες σταγόνες έπεφταν στη σκόνη και στη γλώσσα του μικρού Πάολο, ο Άνχελ Αλεγκρία έβγαλε το μαχαίρι του και το κάρφωσε πρώτα στο λαιμό του άντρα κι έπειτα στο λαιμό της γυναίκας. Πάνω στο τραπέζι, κρασί και αίμα ανακατώθηκαν, βάφοντας για πάντα κόκκινες τις βαθιές σχισμές του ξύλου. Ο Πάολο κάρφωσε το βλέμμα του στη ματωμένη λεπίδα.[...]

ΑΦΗΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕ "suite" ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ 22/9/2012