ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:
- Είμαστε, απλά φίλοι του διαβάσματος και του βιβλίου. - Κάποια από τα βιβλία που διαβάσαμε τα διαθέτουμε δωρεάν για να τα διαβάσουν και άλλοι αφήνοντάς τα σε προσβάσιμα σημεία στο κοινό (π.χ. σταθμούς μετρό, λεωφορείων, τρένων, υπηρεσίες, σχολές ακόμη και σε καφετέριες ή οπουδήποτε που δεν θα καταστραφούν.) - Αν θέλετε, για να παρακολουθήσουμε την πορεία των βιβλίων, ενημερώστε μας στο themobilbooks@gmail.com: *Πού βρήκατε ποιο βιβλίο και πότε; *Τις εντυπώσεις σας γι΄αυτό (σύντομη κριτική) *Πού το αφήσατε. - Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αφήνοντας κάποιο δικό σας βιβλίο. (Ενημερώστε μας γι΄αυτό στο themobilbooks@gmail.com )

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

"Η ανταρσία των αγγέλων" του Ανατόλ Φρανς "ταξιδεύει"


Η ανταρσία των αγγέλων

Συγγραφέας: France, Anatole
Εκδόσεις: Ελευθεροτυπία Μεταφραστής: Αβαγιανού, Λόισκα

Ένα έργο χαριτωμένο, ξεκαρδιστικό, μια αναρχική σάτιρα. Και πίσω απ' όλ' αυτά ένας προβληματισμός πάνω στο μυστήριο του συμπαντικού Κακού. Αντάρτες άγγελοι κατεβαίνουν στη γη, παίρνουν ανθρώπινη μορφή και συνωμοτούν πώς να ρίξουν από το θρόνο του το Θεό και να βάλουν στη θέση του τον Εωσφόρο. Μερικοί άγγελοι βλέποντας πως πάνω στη γη τα πράγματα είναι τα ίδια και χειρότερα ξεχνούν την απελευθέρωση των ουρανών και ρίχνονται με ζήλο στους κοινωνικούς αγώνες. [...] Όμως ο υπέρτατος αρχηγός όλων, ο πρώτος εξεγερμένος, δεν είναι καθόλου κωμικός ήρωας. Ο Εωσφόρος, πρόσωπο καθαρά δραματικό, δεν έχει εδώ καμιά σχέση με τον παραδοσιακό διάβολο. Είναι το σύμβολο της απελευθερωτικής γνώσης και της γονιμοποιού εξέγερσης.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 04-160809-004

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

"Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΤΡΙΑΝ" του Λόρενς Μπλοκ (Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί)


"Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΤΡΙΑΝ" του Λόρενς Μπλοκ (Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί)
Τι σχέση έχουν μια λεσβία, μια γάτα, ένας παλαιοβιβλιοπώλης κι ένας διαρρήκτης; Όλοι θα δουν τη ζωή τους ν' αλλάζει με την κλοπή ενός πίνακα του Μοντριάν. Ο Μπέρνι Ρόντενμπαρ, ιδιοκτήτης ενός παλαιοβιβλιοπωλείου, τη νύχτα αλλάζει πρόσωπο. Για να πληρώσει τα λύτρα που ζητούν οι απαγωγείς του Άρτσι, του γάτου μιας λεσβίας φίλης του, παίζει το ρόλο του "Διαρρήκτη που ζωγράφιζε σαν τον Μοντριάν". Ο Ρόντενμπαρ ανακαλύπτει μέσα στο σκοτάδι τους απαγωγείς του Άρτσι, ξεσκεπάζει τα μυστικά μιας παράνομης σχέσης και ξεφεύγει από την καλοστημένη παγίδα που τον εμπλέκει σε δύο φόνους. Με κόκκινες, κίτρινες και μπλε πινελιές ο Λόρενς Μπλοκ συνθέτει ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα μυστηρίου. Με ευρηματική πλοκή και πνευματώδες χιούμορ, ο συγγραφέας ξετυλίγει το νήμα μιας εκκεντρικής ιστορίας που αιφνιδιάζει, παγιδεύει και στήνει πλεκτάνες.

ΚΩΔΙΚΟΣ: 04-090809-003
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΔΩ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

"Μια κραυγή αγωνίας" της ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ (Εκδόσεις Λυχνάρι)


Μια παράξενη ένταση, επιδρά πάνω στα νεύρα των μελών της αμερικανικής αρχαιολογικής αποστολής στο Ιράκ. «Φταίει αυτή η γυναίκα», θα πει η κυρία Κέλσυ. «Είναι επικίνδυνη και ανελέητη», θα προσθέσει ο πάτερ Λαβινιύ. «Μα όλα σ’ αυτήν συμβαίνουν», θα παρατηρήσει η κυρία Μερκάντο. Η κρίση θα κορυφωθεί με μια διπλή δολοφονία, που θα αναγκάσει την τοπική αστυνομία να ζητήσει τη συνδρομή του Ηρακλή Πουαρό.

ΚΩΔΙΚΟΣ(the mobile books) 04-080809-001
Ο librofan είπε: Άφησα το βιβλίο στο καφέ ΥΑ στο Πάρκο Γουδή 27-1-2011

ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ "Η ΘΕΜΙΣ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ" του Δημήτρη Ψαθά


"Η ΘΕΜΙΣ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΘΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΤΑ ΝΕΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ 2009)Ψύχραιμος ο συνήγορος. Αλλά η κυρία κοκκινίζει. Ο κύριος κιτρινίζει. Κι οι δύο μαζί ρίχνουν βλέμματα ανήσυχα στο ακροατήριο. Θα ξεφυλλιστούν λοιπόν μέσα σ' αυτή την κοσμοβριθή σάλα του δικαστηρίου οι μελανότερες σελίδες του παρελθόντος; Ο νόμος είναι νόμος. Και κρατά άλλα τεφτέρια απ' ό,τι κρατούν οι άνθρωποι.

ΚΩΔΙΚΟΣ(the mobile books) 03-080809-002

O petrakis64 είπε: " Αφησα το βιβλίο στο καφέ - "Ρόπτρον" στην Αμαλιάδα 18/10/09, 17:30"